MATSUHISA/
AMARA HOTEL
15/20
Ιαπωνική κουζίνα
Λεμεσός
Ακόμα μια «πρεσβεία» για την παγκοσμίως διάσημη ιαπωνική κουζίνα του Nobu, η οποία στεγάζεται εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου «Amara» στη Λεμεσό. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς και εδώ όλες οι signature και new style σπεσιαλιτέ του διάσημου σεφ μαζί με μια εξαιρετική κολεξιόν από sushi, σε άρτιες εκτελέσεις από την καλοκουρδισμένη ομάδα της κουζίνας. Η ατμοσφαιρική βεράντα του εστιατορίου ανήκει στα κοσμικά hot spot της καλοκαιρινής Λεμεσού, ενώ το χειμώνα η δράση μεταφέρεται στον ιδιαίτερα κομψό και άνετο εσωτερικό χώρο που αναπτύσσεται με επίκεντρο την ανοικτή κουζίνα.

THE GRILL ROOM/
AMATHUS HOTEL
15/20
Εστιατόριο για κρέας
Λεμεσός
Το «Grill Room» του ξενοδοχείου Amathus φιλοξενείται σε έναν χώρο κομψό και διακριτικά πολυτελή, που αγκαλιάζεται από μια ιδιαίτερα άνετη και ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στους καταπράσινους κήπους και τη θάλασσα. Το μενού είναι προσανατολισμένο στο κρέας με ένα μεγάλο ρεπερτόριο κοπών και προελεύσεων, που διαχειρίζονται από την κουζίνα με γνώση και μαεστρία. Πολύ καλά και τα πρώτα πιάτα, σαν το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αυγού ψημένο στο αλάτι και αφρό από ταμπάσκο. Σέρβις υψηλού επιπέδου και εξαιρετική wine list που υπηρετείται αποτελεσματικά από οινοχόο με γνώσεις.

VIVALDI BY MAVROMMATIS/
FOUR SEASONS HOTEL
15/20
Σύγχρονη κουζίνα
Λεμεσός
Μια ιδιαίτερα κομψή χειμωνιάτικη σάλα αλλά και μια ατμοσφαιρική βεράντα για το καλοκαίρι, με θέα στην εντυπωσιακά φωτισμένη lagoon πισίνα του ξενοδοχείου, συνθέτουν το σκηνικό του εστιατορίου «Vivaldi by Mavrommatis». Υπό την εποπτεία του βραβευμένου με αστέρι Michelin Ανδρέα Μαυρομμάτη, η κουζίνα βαδίζει σε σύγχρονα μονοπάτια, συνδυάζοντας το κομψό γαλλικό πνεύμα με τις διάχυτες αναφορές στις γεύσεις και τα υλικά της Μεσογείου. Το σέρβις όπως και η λίστα κρασιών ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός εστιατορίου υψηλού επιπέδου.

HELIOS/
ANASSA HOTEL
15/20
Σύγχρονη κουζίνα
Νέο Χωριό Πάφου
Σε κομψό εσωτερικό χώρο και ατμοσφαιρική βεράντα με τραπέζια κάτω από ελιές και θέα στην ακτογραμμή του Ακάμα και της Πωμού, πιάτα με φινέτσα, υψηλή τεχνική και άριστες πρώτες ύλες, ξεδιπλώνουν τις επιρροές του σεφ από τη διεθνή γαστρονομία, αναπτυγμένες σε γαλλική βάση με low calorie φιλοσοφία και πολλές vegan, vegetarian και gluten free επιλογές. Δοκιμάστε: Υφές ντομάτας με τερίνα, κρέμα και σορμπέ, φουά γκρα σοτέ με οργανικό μέλι, βερίκοκο και αχλάδι, τάρτα αγκινάρας με κιμά μανιταριών και σπανάκι.