
Ο ΘΕΣΜΟΣ
Χρυσοί Σκούφοι: η ιστορία του θεσμού των ελληνικών βραβείων γαστρονομίας
Το «αθηνόραμα» υπήρξε το πρώτο μέσο ενημέρωσης που καθιέρωσε στήλη κριτικής εστιατορίων από τα πρώτα του τεύχη το 1976. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η γαστρονομία έχει σημαδέψει καθοριστικά το DNA του. Ήδη από τη δεκαετία του ’80, οι αναγνώστες ζητούσαν να δώσουμε «αστέρια» στα ρεστοράν της Αθήνας, κάτι που ήταν ανέφικτο την εποχή εκείνη, αφού τα καλά εστιατόρια ήταν ελάχιστα και οι γευστικές απαιτήσεις των Αθηναίων απλούστερες. Και ο καιρός πέρασε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80.