To αποκορύφωμα της λαμπερής βραδιάς απονομής των γαστρονομικών βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024» που συνδιοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά το αθηνόραμα με τον Φιλελεύθερο, ήταν το diner de gala που έφερε την υπογραφή του σημαντικού σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, σεφ-ιδιοκτήτη του αθηναϊκού εστιατορίου CTC.
Πνευματώδης, επικοινωνιακός και από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του, προκάλεσε με τρέλα και χιούμορ τις συνήθειές μας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό μενού γεμάτο γευστικές οφθαλμαπάτες. Κέντησε μια γαστρονομική virtual reality όπου σχεδόν τίποτε δεν ήταν αυτό που φαινόταν και οι αφορμές από παραδοσιακές ιδέες της ελληνικής και της κυπριακής κουζίνας οδηγήθηκαν σε απρόσμενα, παιχνιδιάρικα γκουρμέ μονοπάτια. Η δημιουργική κουζίνα και οι ιδέες του μας συνεπήραν με το ραφινάρισμα και τα εκπληκτικά αρωματικά τους ξεσπάσματα.
Ελιόπιτα με χαλούμι, μαραθόσπορο και περγαμόντο
Staropramen Premium Beer
Χούμους με χταπόδι
Εικονικό χταπόδι από χούμους, με γκλάσο από ψητό χταπόδι, σάλτσα vierge από χταπόδι στα κάρβουνα
Granatus 2023 Παπαγιαννάκος Π.Γ.Ε. Αττική
«Σεβίτσε» χωριάτικης σαλάτας
Καπνιστό λαβράκι ταρτάρ με αρωματικά, γρανίτα ντάκου και spongecakeντομάτας
Granatus 2023 Παπαγιαννάκος Π.Γ.Ε. Αττική
Βελουτέ καλαμποκιού αρωματισμένη με αστακό
Αφρός τρούφας, περγαμόντο
Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2023 Παπαγιαννάκος Π.Γ.Ε. Μαρκόπουλο
Γουρουνοπούλα στη λαδόκολλα
Σιγοψημένο χοιρινό με εικονική λαδόκολλα, τυροκαυτερή, κονφί πατάτα Κύπρου και μαρουλοσαλάτα
Ερυθρός Παπαγιαννάκου 2020 Π.Γ.Ε. Αττική
Εικονικό cocktail Μαργαρίτα
Σορμπέ lime Mövenpick,κόκκινα φρούτα σε ώσμωση, λάδι κόλιανδρου
Γλυκιά μανταρινοσαλάτα
Cremeux από μανταρίνι, σορμπέ από κόκκινα φρούτα και πιπεριά Φλωρίνης, ρόκα, ελαιόλαδο
Το πολυτελές ουίσκι The Macallan Double Cask 12 Years Old σερβιρίστηκε ως ντιζεστίφ
Το μενού της βραδιάς ολοκληρώθηκε με εκλεκτό Nespresso Origin India.
Τα πιάτα του δείπνου συνοδεύουν τα Premium ιταλικά νερά Sparkling Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και Φυσικό Μεταλλικό Νερό Acqua Panna από την Τοσκάνη.
Ο group executive chef Πανίκος Χατζηττοφή και ο executive chef του Four Seasons Παναγιώτης Χαραλάμπους και η μπριγάδα τους υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μιας τόσο απαιτητικής βραδιάς και τις υψηλές απαιτήσεις του Αλέξανδρου Τσιοτίνη.