Τα Γαστρονομικά Βραβεία Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, έρχονται για δεύτερη χρονιά στο νησί από το Αθηνόραμα και το Φιλελεύθερο, με μια λαμπερή τελετή που θα πραγματοποιηθεί τέλος Νοεμβρίου.

 Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ γαστρονομικός θεσμός, τα βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», έρχονται για δεύτερη χρονιά για να σφραγίσουν με την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους, το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Οι εξειδικευμένοι γευσιγνώστες της επιτροπής του περιοδικού «Αθηνόραμα» είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού το γαστρονομικό τους σαφάρι στην Κύπρο, μια διαδικασία που κράτησε μέχρι και το φθινόπωρο  και που τους οδήγησε από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, δοκιμάζοντας, βαθμολογώντας και αξιολογώντας τα εστιατόρια της Κύπρου, με στόχο τη βράβευση των καλύτερων του 2022.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη τελετή βράβευσης των γαστρονομικών βραβείων Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2019 στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό, εντυπωσιάζοντας με την επιτυχία της, ενώ 24 εστιατόρια από όλη την Κύπρο  είχαν βραβευτεί σε τρεις κατηγορίες: Χρυσός Σκούφος, Top Notch και καλύτερη Κυπριακή Κουζίνα.

Δυο χρόνια μετά, λοιπόν, μετά την αναπόφευκτη διακοπή του θεσμού λόγω των συνεχών υγειονομικών lockdown που επέφερε η πανδημία, η καταξιωμένη επί σειρά ετών γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων, η οποία  είναι στελεχωμένη με επαγγελματίες γευσιγνώστες και έμπειρους, τεχνικά καταρτισμένους κριτικούς εστιατορίων, επέστρεψε στην Κύπρο και όργωσε το νησί, καταγράφοντας με σχολαστική λεπτομέρεια την εξέλιξη της κυπριακής εστιατορικής σκηνής, αξιολογώντας και βαθμολογώντας με διεθνή κριτήρια και ιδιαίτερη αυστηρότητα, όλα τα εστιατόρια του νησιού. Τα αποτελέσματα; Θα τα μάθουμε σε μια λαμπερή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο FourSeasons, που θα κορυφωθεί μ’ ένα υψηλού επιπέδου diner de gala με την υπογραφή του πολυβραβευμένου κορυφαίου σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, συνεχίζοντας έτσι την μακρά παράδοση των Χρυσών Σκούφων που θέλει μεγάλους και καταξιωμένους σεφ  είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό να δημιουργούν και να μαγειρεύουν οι ίδιοι το fine dinning μενού της τελετής απονομής.  Η επιλογή για άλλη μια φορά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου για τη φιλοξενία της μεγάλης γαστρονομικής γιορτής, δεν είναι τυχαία, καθώς είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Κύπρου που, με επικεφαλής τον executivechef Πανίκο Χατζηττοφή, παρουσίασε μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική πρόταση μέσα από τα πολύ καλά εστιατόριά του εδώ και πολλά χρόνια.

 

Ο ΘΕΣΜΟΣ

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα αποτελεί, από το 1994 μέχρι σήμερα, τον απόλυτο γαστρονομικό θεσμό της Ελλάδας. Επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων είναι η Άννη Ηλιοπούλου, δημιουργός του θεσμού από το 1994, συνιδιοκτήτρια του αθηνοράματος, εκδότριά του επί 29 χρόνια και σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο Θεσμός των Χρυσών Σκούφων έχει καταξιωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως η κορυφαία διοργάνωση βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της χώρας και ως σημείο αναφοράς για όλους: Κοινό, μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματίες φιλοξενίας και εστίασης, σεφ, καθώς και η ίδια η Πολιτεία δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό των Χρυσών Σκούφων από το 1994 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή βράβευσης μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, το θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι Υπουργοί Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι και βράβευσαν τα καλύτερα εστιατόρια της συγκεκριμένης χρονιάς.

Στόχοι του θεσμού στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα, είναι η καλλιέργεια της συνείδησης προσφοράς υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες εστίασης, η δημιουργία ευγενούς άμιλλας μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων, που είναι προς το συμφέρον όλων μας, η στήριξη της ποιοτικής παραδοσιακής γαστρονομίας και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων ως οικονομικού αγαθού με υψηλή προστιθέμενη αξία και, φυσικά, η ανάδειξη και η επιβράβευση των καλύτερων εστιατορίων και των πλέον δημιουργικών σεφ.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Τα Γαστρονομικά Βραβεία Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου παρουσιάζει η EUROBANK ΚΥΠΡΟΥ.

Περήφανος χορηγός της Κατηγορίας «Χρυσοί Σκούφοι» είναι το ουίσκι THE MACALLAN. 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ QUALITY GROUP είναι ο περήφανος χορηγός της Κατηγορίας «Top Notch»

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

MERCEDES – ΒΕΝΖ

MÖVENPICK

NESPRESSO

ST.PELLEGRINO & ACQUA PANNA

NICO LAZARIDI

STAROPRAMEN

CITY UNITY COLLEGE NICOSIA

Επίσημος Αερομεταφορέας των Γαστρονομικών Βραβείων Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου είναι η CYPRUS AIRWAYS.

Χορηγός Πρώτων Υλών των Γαστρονομικών Βραβείων Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου είναι η εταιρία AMAXULUS.