ANAΪS «City of Dreams Mediterranean»

Το κομψό γαλλικό εστιατόριο του City of Dreams Mediterranean απλώνει χώρο και τραπέζια μεταξύ μίας επιβλητικής σάλας και μίας άνετης όσο και προσεγμένης αυλής. Στην κουζίνα του, επικεφαλής είναι πια ο αξιόλογος σεφ Κυριάκος Αργυρίδης, που παρουσιάζει πιάτα γαλλικής γαστρονομικής προέλευσης με σύγχρονες πινελιές. Αξίζει να δοκιμάσετε την ψητή καραβίδα με ρεβίθια και μπιζέλια, το αρνί με μουσελίν κολοκύθας, πουρέ σπανάκι και μανιτάρια αλλά και την εκδοχή του καλαμαριού σε φρικασέ. Εξαιρετική λίστα κρασιών με τον γαλλικό αμπελώνα να καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με lives και fireshow κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,75/20
LIMANAKI SEAFOOD RESTΑURANT «Amathus Beach Hotel»

Στη σαν σε ντεκ κρουαζιερόπλοιου βεράντα του, το εστιατόριο ψαριού του ξενοδοχείου Amathus απλώνει τα τραπέζια του σε μία κομψή ατμόσφαιρα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κύμα. Στο Limanaki, ο σεφ Σταύρος Σωτηρίου επενδύει με συνέπεια και ακρίβεια σε θαλασσινές γεύσεις, τόσο με κλασικές παρασκευές όσο και με πιο σύγχρονες προσεγγίσεις. Αρχή με ωραία ωμά, ενώ περνώντας στα ζεστά, προτάσεις που ξεχωρίζουν είναι το κανελόνι με χτένι και γαρίδες και το καλκάνι με σάλτσα βουτύρου, χαβιάρι και μανιτάρια. Πολύ αξιόλογο και ευγενικό σέρβις, ιδανική για τις συνθήκες λίστα κρασιών.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΑΡΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
BEEFBAR «AMARA Hotel»

Καταλαμβάνοντας προνομιακό σημείο στα πέριξ της πισίνας του πολυτελούς ξενοδοχείου Amara, το κυπριακό Beefbar συστήνει στην Κύπρο τις γεύσεις του διεθνούς concept υψηλής κρεατοφαγίας. Πιστό στην elegant ενέργειά του και την καρνιβορική γευστική προσέγγιση, το BeefbarLimassol -με επικεφαλής της κουζίνας του τον σεφ Δημήτρη Γιάκο- σερβίρει bestseller συνταγές του brand όπως τα τάκος, ο kobe γύρος και οι πολύ καλές κοπές. Φιλικό, ενημερωμένο και άμεσο σέρβις και αξιόλογη λίστα cocktails.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΡΕΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
PRIME STEAKHOUSE «City of Dreams Mediterranean»

Στον κομψό χώρο με το εντυπωσιακό μπαρ, το ζεστό εσωτερικό και τις καρνιβορικές αναφορές, το Prime Steakhouse συστήνεται ως το κρεατοφαγικό εστιατόριο του City of Dreams Mediterranean. Πέρα από μία πλήρη γκάμα κοπών από κορυφαίες ράτσες του πλανήτη και κρεάτινες δημιουργίες από τη σεφ Claudine Villanueva, ξεχωρίζουν επιλογές σαν το παρφέ συκωτιού πάπιας με ιβίσκο και καραμέλα και το αρνί με γκρεμολάτα βασιλικού-παρμεζάνας. Ο επισκέπτης συναντά εδώ μία πληθωρική λίστα κρασιών αλλά και τη μεγαλύτερη συλλογή ουίσκι στην Κύπρο, με περισσότερες από 200 ετικέτες, κάποιες εξ αυτών πολύ σπάνιες.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΡΕΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
SEASONS ORIENTAL «Four Seasons Hotel»

Το διαχρονικά δημοφιλές κινέζικο εστιατόριο του «Four Seasons» είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, απλώνοντας τη δράση του σε έναν πολυτελή εσωτερικό χώρο αλλά και στη βεράντα του που ίπταται πάνω από την εξωτική λίμνη του ξενοδοχείου με αναπαυτικά καθίσματα και ζεστούς φωτισμούς. Ο σεφ Guan Ruijiong συνεχίζει να υπηρετεί με πάθος την κλασική όψη της καντονέζικης κουζίνας, παρουσιάζοντας έναν πολύ πλούσιο κατάλογο που σου επιτρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα γνώριμα αλλά και πιο ασυνήθιστα εδέσματα από την ιδιαίτερη πατρίδα του καθώς και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από σπεσιαλιτέ που εκφράζουν το προσωπικό μαγειρικό του ύφος. Εξαιρετικό σέρβις και προσεγμένη wine list.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΝΤΟΝΕΖΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
THĒTA MEDITTERANEAN

‘Ομορφος, άνετος χώρος κάτω από ξύλινη πέργκολα με χαλαρή boho chic ατμόσφαιρα και ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο, σε μοναδική τοποθεσία της περιοχής Περβόλια της Λάρνακας. Τα ηνία της γευστικής πρότασης κρατά ο Αλέξανδρος Bekesevych, εστιάζοντας σε μια κουζίνα ψαριού με πρωτότυπα πιάτα που έχουν ως βάση τα θαλασσινά αλλά και το ψάρι ημέρας που θα διαλέξετε από τη μεγάλη ποικιλία της ψαριέρας και θα ψηθεί με μαεστρία. Καλοφτιαγμένα ωμά, αρκετά εκ των οποίων με τη σύγχρονη μέθοδο του dry aging, και σύνθετα πιάτα που παντρεύουν τη φαντασία και την καλή τεχνική με τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Προσεγμένη λίστα κρασιών, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ κι επαγγελματικό σέρβις.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΑΡΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
BASILIKO «Anassa Hotel»

Oι μεσαιωνικού χαρακτήρα αναφορές προσδιορίζουν αυτό το εστιατόριο-παρεκκλήσι με την ατμοσφαιρική αυλή, εδώ όπου ο executive chef David Goodridge πλανάρει με επιτυχία στα κύματα μιας MultiAsian κουζίνας με μεγάλο πρωταγωνιστή την Ιαπωνία. Ευφάνταστες συνθέσεις σε Sashimi &Uramaki rolls πλάι σε currydishes, glazed BlackCod με κόκκινο Miso και το highlight του μενού, το παραδοσιακό Takiikomi Gohanricedish με μαριναρισμένο σολομό, με την όλη σύνθεση να ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σας
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
KINGFISHER

Το απλό, λευκοντυμένο εστιατόριο του σεφ-ιδιοκτήτη Λευτέρη Σαπαρίλλα μπορεί να μην ατενίζει θάλασσα, αλλά έχει κυριολεκτικά τη θάλασσα μέσα του, γεγονός που διαπιστώνεις με μια ματιά στη ζηλευτή βιτρίνα με την εντυπωσιακή ποικιλία ψαριών και οστρακοειδών από δικούς του προμηθευτές, ακόμα και με είδη που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού. Πρώην δύτης ο ίδιος, αγαπά και γνωρίζει σε βάθος το ψάρι και τη διαχείρισή του, με αποτέλεσμα που προβάλλεται όχι μόνο στο άψογο τηγάνι και τη σχάρα, αλλά και σε προχωρημένες παρασκευές, όπως το ταρτάρ γαρίδας με τσιπς γαρίδας εθιστικής γεύσης, η σκορδαλιά σε κροκέτα μαζί με ωμό κολιό και δικό του αβγοτάραχο ή οι βαθιά γευστικές χειροποίητες ταλιατέλες με σφυρίδα ωρίμανσης. Από το ψυγείο ωρίμανσης ψαριών -μια τεχνική που κατέχει σε βάθος- θα δοκιμάσεις και αλλαντικά, όπως παστουρμά ή παστράμι από κιτρινόπτερο τόνο και λουκάνικο ψαριού. Την εμπειρία μιας ξεχωριστής ψαροφαγίας συμπληρώνουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΑΡΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
TOCAYO

Ατμοσφαιρικός φωτισμός και χαλαρή αύρα συνθέτουν το vibe αυτού του bestseller της Λευκωσίας, που συγκεντρώνει μοδάτο νεαρόκοσμο και υποψιασμένους διεθνείς επισκέπτες της πόλης. Στην εντυπωσιακή μπάρα, τα cocktail φέρουν την υπογραφή του διάσημου Lost + Found και εμπνέονται από μοντέρνες τεχνικές και γαστρονομικά concepts, ενώ στην κουζίνα, ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου αντλεί από το ευρύ ρεπερτόριο της Ασίας και τα φαβορί της Nikkei κουζίνας, για να παρουσιάσει ένα μενού fusion λογικής, με ελεύθερες δημιουργικές πινελιές.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ FUSION
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
RISTORANTE LOCATELLI «AMARA Hotel»

Το εστιατόριο του διακεκριμένου με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli λειτουργεί υπό τη στενή του επίβλεψη σ΄ έναν κομψό χώρο με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, στο πολυτελές ξενοδοχείο «AMARA» της Λεμεσού. Η ιταλική του κουζίνα είναι ανάλαφρη και μοντέρνα, δίνοντας τον πρώτο λόγο στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την πατρίδα του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και καλοφτιαγμένες οι προτάσεις με χειροποίητη pasta, όπως τα ζυμαριακά maltagliati με γαρίδα, σαφράν και αυγοτάραχο, καθώς και τα πιάτα με κρέας ή ψάρι, που θα δοκιμάσετε στην ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στη θάλασσα. Ιδιαίτερα ευγενικό σέρβις και ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
SENTIO

Στιλάτο και ατμοσφαιρικό, το εστιατόριο του σεφ – συνιδιοκτήτη Ανδρέα Γιαγκουλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών ντόπιων κι επισκεπτών της Λευκωσίας, κι όχι άδικα. Ο μελετημένος φωτισμός, οι ωραίες μουσικές, τα εξαιρετικά cocktails και τα τραπέζια σε «πριβέ» καμάρες θέτουν το mood για ξεχωριστό dinner, κι ο κατάλογος αντηχεί το ελεύθερο πνεύμα του δημιουργού του, που αγαπά να παντρεύει Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Ασία, σε πιάτα μοντέρνα και πρωτότυπα με αναπάντεχες αναφορές σε τοπικές κουζίνες της Ελλάδας. Ιδιαίτερη φροντίδα για το κρασί από εξειδικευμένο οινοχόο.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
BISTROT 55 CLASSIC

Το πολύ όμορφο ρεστοράν της Λεμεσού σκηνογραφείται με mix’n’match διάθεση, συνδυάζοντας στοιχεία όπως η εμφανής πέτρα στους τοίχους και το ολόλευκο ταβάνι με το αστραφτερό πάτωμα-σκακιέρα και τις αναπαυτικές καρέκλες που ντύνονται με ασπρόμαυρα εξωτικά μοτίβα. Ο ταλαντούχος σεφ Ιάκωβος Γιαννακού παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα με σύγχρονο πρόσημο και προσωπικό άγγιγμα, που αγαπά να παντρεύει με τρόπο ανατρεπτικό τη στεριά με τη θάλασσα και τα εκλεκτά διεθνή υλικά με επιλεγμένες πρώτες ύλες της Κύπρου σε πρωτότυπες συνθέσεις. Ξεχωριστή εμπειρία το καινούργιο chef’s table όπου δοκιμάζεις ένα ιδιαίτερο μενού γευσιγνωσίας σε άμεση επαφή με τον σεφ και τη δράση της κουζίνας.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20
BOTTEGA AMARO

Με την ανάλαφρη, μοντέρνα του διακόσμηση να αντανακλά τη χαλαρή, φιλόξενη allday μενταλιτέ του, και στοιχεία όπως οι ξύλινες επενδύσεις, η μεγάλη μπάρα και οι jazzy, trip hop μουσικές του να αντηχούν τη μητροπολίτικη φιλοσοφία του, το βραβευμένο ιταλικό της Λευκωσίας σερβίρει φρέσκια πίτσα με New York style ζύμη ωρίμανσης από τον ανοιχτό του ξυλόφουρνο και πολύ καλή pastaμε εξαιρετικό aldente και κλασικιστική ιταλιάνικη προσέγγιση στις σάλτες της, όμως το μενού δεν εξαντλείται εκεί: η ποιοτική πρώτη ύλη εκφράζεται μέσα από πιάτα ημέρας που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρουν, ενώ premium κοπές και φρέσκα ψάρια συμπληρώνουν το καρέ. Πολύ καλή τιραμισού, πλούσια λίστα κρασιών.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
M FUSION «Four Seasons Hotel»

Το M Fusion καταλαμβάνει ως τερέν της εμπειρίας που προσφέρει μία από τις πιο προνομιακές βεράντες του ξενοδοχείου Four Seasons, γαρνίροντας με θέα στη lagoon πισίνα του καταλύματος και τον κυπριακό θαλάσσιο ορίζοντα, συν τις πάντοτε ψαγμένες μουσικές επιλογές. Σε αυτό το πλαίσιο και κατευθύνοντας την open kitchen του, ο νέος σεφ Αλέξανδρος Δαμιανού μεριμνά για πολυασιατικές γεύσεις με πινελιές και από άλλες γευστικές κουλτούρες, έχοντας σαν κοινή συνιστώσα την προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Αξίζει να τιμήσετε το καλοφτιαγμένο σούσι, τον κιτρινόπτερο τόνο με ponzu, τζελ αγγουριού, πράσινο μήλο και jalapeno και το Sirloin με σος κόκκινου miso.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
SCALE «Map Hotel»

Στο ισόγειο του κομψού MAP Hotel, η σάλα με τα έντονα design στοιχεία, τη φευγάτη arty διάθεση και τη μαζεμένη βεράντα, προσφέρει θέα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της ανανεωμένης πλατείας Ελευθερίας, αλλά εξίσου αβανταδόρικη είναι και η εντυπωσιακή μπάρα, στην οποία ετοιμάζονται τα κοκτέιλ με τα οποία θα συνοδεύσετε τα πιάτα που υπογράφει ο Αθηναγόρας Κωστάκος μιξάροντας ελληνικά, μεσογειακά και κυπριακά στοιχεία με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
THE GRILL ROOM «Amathus Beach Hotel»

Το «Grill Room» του ξενοδοχείου Amathus φιλοξενείται σε έναν χώρο κομψό και διακριτικά πολυτελή, που αγκαλιάζεται από μια ιδιαίτερα άνετη και ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στους καταπράσινους κήπους και τη θάλασσα.Το μενού είναι προσανατολισμένο στο κρέας με ένα ανανεωμένο και εμπλουτισμένο ρεπερτόριο κοπών και προελεύσεων, που διαχειρίζονται αποτελεσματικά από την κουζίνα. Τριγύρω τους, ο σεφ του εστιατορίου Κυριάκος Μαλεκκίδης προτείνει μια σειρά από σπεσιαλιτέ με βάση το κρέας όπως τα βαθιά νόστιμα Wagyu nigiri και το φουαγκρά παρφέ με λικέρ και υφές μήλου. Σέρβις υψηλού επιπέδου και εξαιρετική wine list που υπηρετείται αποτελεσματικά από οινοχόο με γνώσεις.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΡΕΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
ΜŪSA

Ένας κομψός χώρος στους «πρόποδες» του ολοκαίνουργιου συγκροτήματος Trilogy που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του πάνω στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, ψηλοτάβανος, με γήινα στοιχεία στη διακόσμηση και μια μεγάλη, ανοιχτή κουζίνα που προσφέρει ζεστασιά στην ατμόσφαιρα. Το μενού που υπογράφει ο Αθηναγόρας Κωστάκος, παρουσιάζει τη χαρακτηριστική οπτική του βραβευμένου σεφ για την ελληνική κουζίνα μέσα από πιάτα όπως ο καπνιστός ταραμάς με ημίλιαστη ντομάτα, οι αιθέριες κροκέτες μουσακά με φέτα και η εξαιρετική τσιπούρα ψημένη πετάλι με σος λεμονιού, ελιές και κάπαρη. Η λίστα κρασιών με τις καλοδιαλεγμένες ετικέτες και τα σπέσιαλ κοκτέιλ με την υπογραφή του βραβευμένου μπαρ «Clumsies» ολοκληρώνουν την εικόνα.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
ORIS FIRE KITCHEN & BAR

Καινούργιο, κομψό και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό εστιατόριο και μπαρ στο συγκρότημα Trilogy που εντυπωσιάζει επί της παραλιακής λεωφόρου της Λεμεσού. Η διακόσμηση του μεγάλου χώρου που περιβάλλεται από τζαμαρίες, ποντάρει στις σκούρες αποχρώσεις και στα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το μάρμαρο. Το μενού που δημιουργεί ο επιδραστικός και πολυβραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, με επικεφαλής στην κουζίνα τον στενό του συνεργάτη Ανδρέα Ρήνα, παντρεύει την ωμοφαγία και τα ψησίματα σε ανοικτή φωτιά με σύγχρονη διάθεση και δημιουργικές κοσμοπολίτικες πινελιές. Στις καλύτερες στιγμές του, η ανοιχτή tostada τόνου με αβοκάντο, καπνιστό αλάτι και κόλιανδρο καθώς και η μοσχαρίσια ταλιάτα με γλιστρίδα, σος κρασιού και πιπέρι. Τα κοκτέιλ στην επιβλητική μπάρα επιμελείται το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ «The Clumsies».
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
KUZUBA

Σκανδιναβικές γραμμές σε μεσογειακό χρώμα συνθέτουν το διακοσμητικό fusion του Kuzuba, με νεανικό vibe να διαπερνά τη μικρή άνετη σάλα και τον αεράτο εξωτερικό χώρο της βεράντας εξίσου, ενώ στην κουζίνα του, της οποίας ηγείται ο ταλαντούχος κρητικός σεφ Γιάννης Προβιδάκης, συναντιούνται γεύσεις της κυπριακής και ελληνικής παράδοσης, με αρώματα ανατολικής Mεσογείου και Άπω Ανατολής. Προσεγμένες τεχνικές και χέρι με ταλέντο παράγουν γευστικά παντρέματα αναπάντεχα και ενδιαφέροντα, ενώ το μπαρ σιγοντάρει με γαστρονομικά κοκτέιλ που δίνουν σπιρτάδα στην εμπειρία.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH
ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20
