HELIOS «Anassa Hotel»

Μαρμάρινη αίθουσα με πολυτέλεια μεγάλου restaurant και κομψή αυλή με τραπέζια ανάμεσα στις ελιές, άψογο σέρβις και κλασάτη art de la table, κάνουν το fine dining εστιατόριο του αριστοκρατικού Anassa προορισμό για ένα κοσμοπολίτικο δείπνο. Πάνω απ΄όλα, η σύγχρονη κουζίνα του ex. chef David Goodridge, που εκτελεί με συνέπεια ο Θεοδόσης Κοκκινόφτας και ενσωματώνει αριστοτεχνικά μεσογειακά και διεθνή στοιχεία σε κλασικό γαλλικό υπόβαθρο. Must taste, το έξοχα σωταρισμένο foie gras με μπαχαρένιο σύκο και ποσαρισμένο σταφύλι, το αργοψημένο σε άχυρο Irish Lamb με σπαράγγια, γλυκό σκόρδο και φρέσκες μορχέλες, ο σολομός κονφί σε ελαιόλαδο με διακριτικό κάπνισμα και σάλτσα από Gewürztraminer. Από τα εξαιρετικά επιδόρπια ξεχωρίζει η εθιστική ζεστή τάρτα σοκολάτας Valrhona, όσο και η σύνθετη Salted Caramel. Σε ανάλογο επίπεδο βαδίζει η πλούσια λίστα κρασιών από τον τοπικό και τον διεθνή αμπελώνα, για ένα pairing αντάξιο του δείπνου.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15,50/20
AMBER DRAGON «City of Dreams Mediterranean »

Η κυπριακή έδρα των πολυβραβευμένων εστιατορίων «Dragon» στις μητροπόλεις της Ασίας ξεδιπλώνει τη δράση της σε μια κομψή και μεγάλη αίθουσα με θέα στα τυχερά παιχνίδια του εντυπωσιακού City of Dreams Mediterranean. Το γευστικό πανόραμα ξεκινά να υλοποιείται στο sushi corner και στην ανοικτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο που περιβάλλουν τον χώρο, και συνεχίζεται στο τραπέζι με ένα εξαιρετικό σερί πιάτων που παρουσιάζουν χαρακτηριστικές πανασιατικές σπεσιαλιτέ στην fine dining εκδοχή τους. Γευστικό βάθος, φινέτσα και απρόσμενοι, συναρπαστικοί συνδυασμοί χαρακτηρίζουν τις προτάσεις σαν το τραγανό πουγκί με φουαγκρά και τρούφα, τις gyozas με σουπιά και αβγοτάραχο, και την αριστοτεχνικά ψημένη Peking Duck. Εξαιρετικό σέρβις και ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών που εξυπηρετείται από οινοχόο με γνώσεις.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15,50/20
MATSUHISA LIMASSOL «Amara Hotel»

Η κυπριακή «πρεσβεία» για την παγκοσμίως διάσημη ιαπωνική κουζίνα του Nobu βρίσκεται εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου «Amara» στη Λεμεσό. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς και εδώ όλες οι signature και new style σπεσιαλιτέ του διάσημου σεφ μαζί με μια εξαιρετική κολεξιόν από sushi, σε άρτιες εκτελέσεις από την καλοκουρδισμένη ομάδα της κουζίνας. Η ατμοσφαιρική βεράντα του εστιατορίου ανήκει στα κοσμικά hot spot της καλοκαιρινής Λεμεσού, ενώ τον χειμώνα η δράση μεταφέρεται στον ιδιαίτερα κομψό και άνετο εσωτερικό χώρο που αναπτύσσεται με επίκεντρο την ανοικτή κουζίνα. Προσθέστε μια λίστα κρασιών επιπέδου, τα πολύ καλά κοκτέιλ από το μπαρ και τη χαλαρή, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του εστιατορίου, που συμπληρώνουν το απολαυστικό πακέτο.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
POLO RESTAURANT «Alasia Hotel»

Το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Alasia» συνεχίζει τη γόνιμη γαστρονομική του πορεία, έχοντας στο τιμόνι της κουζίνας τον πολλάκις διακεκριμένο με Χρυσό Σκούφο Παύλο Κυριάκη. Το μενού παρουσιάζει πιάτα στο χαρακτηριστικό σύγχρονο ύφος του ταλαντούχου σεφ, όπως το εξαιρετικό ταρτάρ γαρίδας και Wagyu που γαρνίρεται με χαβιάρι, χωρίς να λείπουν ορισμένες δημιουργικές αναφορές στις γεύσεις και τα προϊόντα της Κύπρου. Η όμορφη σάλα του εστιατορίου σκηνογραφείται κομψά σε ήρεμες και γήινες αποχρώσεις, ενώ τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να καθίσετε στην καταπράσινη αυλή. Το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και η λίστα κρασιών είναι ιδιαίτερα αξιόλογη.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
SERA BY ETTORE BOTRINI «Four Seasons Hotel»

Το γαστρονομικό εστιατόριο του «Four Seasons» απλώνεται σε μια κομψή βεράντα κι έναν στιλάτο εσωτερικό χώρο με ατμόσφαιρα noir πολυτέλειας. Τα ηνία της γεύσης κρατά σταθερά ο πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος παρουσιάζει εδώ τη δική του οπτική για την ιταλική κουζίνα μέσα από ένα fine comfort μενού με πιάτα βαθιάς νοστιμιάς και υψηλής φινέτσας, από το οποίο δεν λείπουν κάποιες signature συνταγές του, όπως οι εξαιρετικές παπαρδέλες με ραγού πάπιας, το ταρτάρ μοσχαριού με σος γκοργκοντζόλα και ο τόνος carpaccio. Το δείπνο αξιώσεων συνοδεύεται με τα κρασιά που θα σας προτείνει ο sommelier από μια ολοκληρωμένη λίστα και συμπληρώνεται μ΄ ένα σέρβις αντάξιο του επιπέδου του εστιατορίου.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΙΤΑΛΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
COR GASTRONOMY

Το όμορφο εστιατόριο που δημιούργησε ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους στην περιοχή της Παρεκκλησιάς εδραιώνει τη θέση του στο γαστρονομικό χάρτη της Λεμεσού. Ο χαμηλότονος, σχεδόν μυστηριακός φωτισμός, το σκουρόχρωμο ξύλο και οι σκοτεινές αποχρώσεις δημιουργούν ατμόσφαιρα μυσταγωγίας στον χώρο και στρέφουν το μάτι προς την ανοικτή κουζίνα με τις μεγάλες φωτιές όπου τα πάντα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου. Η γαστρονομική πρόταση του Θεοφάνους παντρεύει την κλασική γαλλική σχολή με τεχνικές αιχμής και ορισμένες ιαπωνικές πινελιές, όντας σύγχρονη, γεμάτη φαντασία, δημιουργικότητα και βαθιά νοστιμιά. Η λίστα κρασιών προσφέρει ιδιαίτερες επιλογές από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, και το σέρβις περιποιείται με ευγένεια και επαγγελματισμό.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
