HELIOS «Anassa Hotel»
Στο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου «Anassa» ο ταλαντούχος executive chef David Goodridge παρουσιάζει μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική πρόταση που ναι μεν έχει κλασική γαλλική αφετηρία, αγκαλιάζει όμως με επιτυχία τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές. Εξαιρετικές επίσης οι vegetarian και vegan δημιουργίες του που αποτελούν οργανικό κομμάτι του καταλόγου. Πολυάριθμο σέρβις με γνώσεις, πλούσια λίστα κρασιών, αύρα καλού ρεστοράν, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην ατμοσφαιρική αυλή.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15,50/20
AMBER DRAGON «City of Dreams Mediterranean»
Η μοντέρνα καίτοι ελαφρώς ψυχρή αίθουσα του premium εστιατορίου του ολοκαίνουριου casino hotel «City of Dreams Mediterranean» -κυπριακό αδερφάκι της πολυβραβευμένης εστιατορικής οικογένειας των «Dragons» στις μητροπόλεις της Ασίας- αποτελεί τερέν κομψής και προσεγμένης πανασιατικής καλοφαγίας με πρώτη ύλη αξιώσεων. Το γευστικό πανόραμα, με αφετηρία το sushibar, την ανοιχτή κουζίνα και τον ξυλόφουρνο, ξεκινά από ισορροπημένα rolls και πολύ καλά nigiri, συνεχίζει με πολύ κομψές εκδοχές ασιατικών φαβορί όπως τα dimsum και τα springrolls, η πάπια Πεκίνου και το μελωμένο porkbelly, για να καταλήξουν σε signature πιάτα σαν το ρύζι με χτένια, γαρίδες και XO sauce, ή τον αστακό στο wok με «φρυγανάδα» σκορδάτου panko.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15,00/20
MATSUHISA LIMASSOL «AMARA Hotel»
Το διάσημο όνομα της ιαπωνικής κουζίνας φιλοξενείται στη Λεμεσό σ’ έναν κομψό χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου AMARA, με άνετη αυλή και ανοιχτή κουζίνα, όπου μπορείς να θαυμάσεις live τη δεξιοτεχνία του sushi chef. Το μενού περιλαμβάνει όλες τις signature και new style σπεσιαλιτέ του θρυλικού σεφ Nobu, μαζί με μια πλούσια και άψογα εκτελεσμένη σειρά από sushi, sashimi και nigiri με εξαιρετική πρώτη ύλη. Προσθέστε μια λίστα κρασιών επιπέδου, τα πολύ καλά κοκτέιλ από το μπαρ και τη χαλαρή ατμόσφαιρα του εστιατορίου, που συμπληρώνουν το απολαυστικό πακέτο.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
POLO RESTAURANT «Alasia Boutique Hotel»
Το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Alasia» σκηνογραφείται κομψά σε μια όμορφη σάλα όπου κυριαρχούν οι παλ αποχρώσεις και οι προτομές αλόγων που παραπέμπουν στο ευγενές σπορ από το οποίο παίρνει το όνομά του. Τα ηνία της κουζίνας κρατά πλέον ο πολλάκις διακεκριμένος με Χρυσό Σκούφο στην Ελλάδα Παύλος Κυριάκης, ο οποίος παρουσιάζει πιάτα στο χαρακτηριστικό γαστρονομικό του πνεύμα, φροντίζοντας παράλληλα να εντάσσει με τόλμη και φαντασία στις προτάσεις του ορισμένες γεύσεις και προϊόντα της Κύπρου. Τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να καθίσετε στην καταπράσινη αυλή, ενώ το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και η λίστα κρασιών είναι ιδιαίτερα αξιόλογη.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
SERA BY ETTORE BOTRINI «Four Seasons Hotel»
Σε μια κομψή βεράντα, τον στυλάτο εσωτερικό χώρο του και την κουζίνα που επιμελείται ο Εκτορας Μποτρίνι, το γαστρονομικό εστιατόριο του Four Seasons Λεμεσού υπόσχεται μια απολαυστική εμπειρία. Ο πολυβραβευμένος σεφ έχει σχεδιάσει για το Sera ένα comfort fine dining μενού με πιάτα βαθιάς νοστιμιάς και ιταλικής φινέτσας, από το οποίο δεν λείπουν κάποιες signature συνταγές του, όπως το ασύγκριτο vitello tonnato, το καλαμάρι carbonara, το μοσχάρι ταρτάρ από chianina και ο τόνος carpaccio. Στις επιλογές ενός μενού που αλλάζει με τις εποχές, προσθέστε το ανοιχτό ραβιόλι με καραβίδες και θαλασσινά. Το δείπνο αξιώσεων συνοδεύεται με τα κρασιά που θα σας προτείνει ο sommelier από μια ολοκληρωμένη λίστα και συμπληρώνεται μ’ ένα σέρβις αντάξιο του επιπέδου του εστιατορίου.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΙΤΑΛΙΚΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15/20
L‘ ATELIER ROBUCHON
Εξαιρετικά δημοφιλές στους gourmands κάθε μητρόπολης στην οποία το συναντάς (από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και από τη Νέα Υόρκη έως το Χονγκ Κονγκ), το «L’ Atelier Robuchon» πιάνει για τρίτη συνεχή χρονιά πόστο στην αρχιτεκτονική εξτραβαγκάντζα της μαρίνας Αγίας Νάπας, έχοντας καθιερωθεί πια σαν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου. Με θέα στον επιβλητικό «περιστρεφόμενο» πύργο και το φωτιζόμενο event center, μοιράζει τα τραπέζια του στην κομψή βεράντα και το εντυπωσιακό μαυρο-κόκκινο εσωτερικό και σερβίρει μία haute cuisine με cool χαρακτήρα. Θρυλικές συνταγές του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon, καθώς και custom made προτάσεις κάνουν τη διαφορά – ακριβώς τέτοιες είναι το γεμιστό με φουα γκρα ορτύκι με την παιχνιδιάρικη micro salad, τα χτένια στο teppanyaki, με baby πράσο, μπισκ, και κουμκουάτ βελουτέ και οι γλυκόξινες γαρίδες σε ραβιόλι. Πλαισιώνονται με μία πολύ δυνατή οινική λίστα, που κάνει, προφανώς, focus στον γαλλικό αμπελώνα.
ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ
ΒΑΘΜΟΣ 15,00/20