ANAΪS «City of Dreams Mediterranean»

Μοιράζοντας τον χώρο του ανάμεσα σε μία αριστοκρατική σάλα με ανοιχτή κουζίνα και μία αλέγρα αυλή που επιβλέπει την εντυπωσιακή πισίνα του «City of Dreams Mediterranean», το «Anaïs» συστήνεται ως το πρώτο γαλλικό gastro-club της Ευρώπης, μπλεντάροντας μία γαλλόστροφη κουζίνα με μπόλικες επιλογές διασκέδασης. Στο πρώτο πεδίο τη διαφορά κάνουν σταθερές της προαναφερθείσας γαστρονομικής κουλτούρας όπως η γλώσσα meunière ή ευφάνταστες προτάσεις σαν το εκλέρ με καβούρι και αστακό. Σπουδαία οινική λίστα με πληθώρα γαλλικών ετικετών, lives και fire show κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ 

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,75/20

 

RISTORANTE LOCATELLI   «AMARA Hotel»

Το εστιατόριο του διακεκριμένου με αστέρι Michelin ιταλού σεφ Giorgio Locatelli λειτουργεί υπό τη στενή του επίβλεψη σ’ έναν κομψό χώρο με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, στο πολυτελές ξενοδοχείο «AMARA» της Λεμεσού. Η κουζίνα του εμπνέεται από την τοπική παράδοση της πατρίδας του, δοσμένη με σύγχρονο τρόπο και με έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες, που προέρχονται κυρίως από την Ιταλία. Ανάμεσα στα signature πιάτα του Locatelli ξεχωρίζουν το vitello tonnato, η σφυρίδα με φράουλες και σαμπάνια, τα ravioli με μοσχαράκι, σαφράν και αγκινάρες. Επιμελημένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα και έμπειρο σέρβις με επαγγελματική ευγένεια, στο επίπεδο του χώρου.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,75/20

 

LIMANAKI SEAFOOD RESTΑURANT «Amathus Beach Hotel»

Ριζικά ανανεωμένο μάς υποδέχτηκε φέτος το εστιατόριο ψαριού του ξενοδοχείου «Amathus», με ολοκαίνουρια κομψή επίπλωση στα τραπέζια και τις καρέκλες του που απλώνονται δίπλα στη θάλασσα, αλλά και νέους σύγχρονης αισθητικής χώρους που στεγάζουν την κάβα-μπαρ, τη γυάλινη ψαριέρα και τη μεγαλύτερη πλέον ανοικτή κουζίνα. Ο επικεφαλής σεφ Σταύρος Σωτηρίου παρουσιάζει μια κουζίνα αφιερωμένη στη θάλασσα, ξεκινώντας από τα κλασικά (τηγάνι και σχάρα) αλλά και φτάνοντας σε μοντέρνες ιδέες όπως οι δημιουργικές προτάσεις ωμοφαγίας αλλά και πιο σύνθετα πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Καθισμένος στη βεράντα έχεις την αίσθηση πως ταξιδεύεις με κρουαζιερόπλοιο και το σέρβις σιγοντάρει με ευγένεια και επαγγελματισμό.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΑΡΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

 

M FUSION «Four Seasons Hotel»

Το τέλειο… fusion από καλό φαγητό, ενδιαφέρουσα μουσική και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα πετυχαίνει το «M Fusion», που πιάνει πόστο και απλώνει τραπέζια σε μία από τις πιο προνομιακές βεράντες του «Four Seasons». Έχοντας στο φόντο τη lagoon πισίνα του ξενοδοχείου και τον κυπριακό ορίζοντα, ο έμπειρος σεφ Σταύρος Κακοφεγγίτης περιποιείται πιάτα ασιατικών γευστικών απολήξεων, με αρκετές νότες και από άλλες γαστρονομικές κουλτούρες, έχοντας πάντοτε ως αρχή τη χρήση της πολύ καλής πρώτης ύλης. Αστακός στη σχάρα και ραβιόλι, με μπρόκολο και σάλτσα βουτύρου με φύκια, το βοδινό τατάκι με πόνζου και τρούφα καθώς και οι φροντισμένες επιλογές σε σούσι επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

 

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

 

SEASONS ORIENTAL «Four Seasons Hotel»

Το διαχρονικά δημοφιλές κινέζικο εστιατόριο του «Four Seasons» είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, απλώνοντας τη δράση του σε έναν πολυτελή εσωτερικό χώρο αλλά και στη βεράντα του που ίπταται πάνω από την εξωτική λίμνη του ξενοδοχείου και ανανεώθηκε ριζικά φέτος με ολοκαίνουργια τραπέζια, καθίσματα και ζεστούς φωτισμούς. Ο σεφ Guan Ruijiong συνεχίζει να υπηρετεί με πάθος την κλασική όψη της καντονέζικης κουζίνας, παρουσιάζοντας έναν πολύ πλούσιο κατάλογο που σου επιτρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα γνώριμα αλλά και πιο ασυνήθιστα εδέσματα από την ιδιαίτερη πατρίδα του καθώς και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από σπεσιαλιτέ που εκφράζουν το προσωπικό μαγειρικό του ύφος. Εξαιρετικό σέρβις και προσεγμένη wine list.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΝΤΟΝΕΖΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,50/20

 

SCALE «Map Hotel»

Από τη βεράντα του εστιατορίου στο ισόγειο του κομψού «Map Hotel» απολαμβάνεις τη θέα στα πέριξ της ανανεωμένης πλατείας Ελευθερίας, ενώ ο εσωτερικός χώρος αποπνέει design αύρα με έντονα χρώματα και τη μεγάλη μπάρα να δίνει τον τόνο. Ο κατάλογος που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος και εκτελεί με πολύ καλή τεχνική ο Νίκος Κούτρας κινείται σε σύγχρονο ύφος με έντονες ελληνικές και ορισμένες κυπριακές πινελιές.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ  TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,50/20

 

TOCAYO

Ατμόσφαιρα μυστηριακή και noir που αναπτύσσεται με επίκεντρο τη φωτισμένη μπάρα και διαχέεται στους υπόλοιπους χώρους και την open air βεράντα του δημοφιλούς εστιατορίου της Λευκωσίας. Ο κατάλογος σταχυολογεί ελεύθερα γεύσεις με πανασιατικό χαρακτήρα που προτείνονται για τη μέση του τραπεζιού και υποστηρίζονται από πολύ καλά κοκτέιλ σε ανάλογο ύφος.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ FUSION

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

RISTORANTE BACCO «Elysium Hotel»

Το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Elysium» ξεδιπλώνει τη δράση του στον εσωτερικό χώρο που θυμίζει πέτρινο κελάρι αλλά και σε μια ατμοσφαιρική αυλή με κομψή διακόσμηση για τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα πιάτα που δημιουργεί ο σεφ Ανδρέας Θεοδώρου εμπνέονται από τις κλασικές αξίες της ιταλικής κουζίνας, ενσωματώνοντας παράλληλα πολλές μοντέρνες ιδέες με δόκιμο τρόπο. Το σέρβις περιποιείται με κλασική κομψότητα και υπάρχει ειδική μέριμνα για το κρασί.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΙΤΑΛΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

KINGFISHER

Κομψό περιβάλλον ντυμένο στα λευκά και μια άκρως εντυπωσιακή βιτρίνα γεμάτη με όλων των ειδών τα θαλασσινά καλούδια πλάι στο ειδικό ψυγείο ωρίμανσης ψαριών. Ο Λευτέρης Σαπαρίλλας κυκλώνει εντυπωσιακά το κεφάλαιο της ψαροφαγίας, ξεκινώντας από τα κλασικά (τηγάνι και σχάρα) και φτάνοντας ως τα εξαιρετικά ωμά, τα δικά του αλλαντικά από ψάρια και θαλασσινά αλλά και σπέσιαλ πιάτα ημέρας με δημιουργική κουζίνα ψαριού.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΑΡΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,50/20

 

BASILIKO «Anassa Hotel»

Ο σαφής προσανατολισμός του μενού στην Ιαπωνία χαρακτηρίζει το ασιατικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Anassa.Το Basiliko βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο, με γοτθικές αναφορές στο εσωτερικό του και μια πολύ όμορφη, ήσυχη αυλή. Υπό το φως των κεριών θα δοκιμάσετε ένα μενού που αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρώτες ύλες μέσα από δημιουργικούς συνδυασμούς. Πολύ ενδιαφέροντα κάποια πιάτα που ολοκληρώνονται στο τραπέζι όπως το takikomi gohan με σολομό.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

 

SENTIO

Το εστιατόριο που δημιούργησε ο σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς είναι άνετο, κομψό και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό με μελετημένο φωτισμό, ωραίες μουσικές και τραπέζια σε «πριβέ» καμάρες. Ο κατάλογος απηχεί το ελεύθερο πνεύμα του δημιουργού του, που αγαπά να παντρεύει τη Μεσόγειο με τη Μέση Ανατολή και την Ασία σε πιάτα μοντέρνα, πρωτότυπα και απολύτως προσωπικά. Ιδιαίτερη φροντίδα για το κρασί από εξειδικευμένο οινοχόο και πολύ καλά κοκτέιλ.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

ROUS

Σε φρέσκο γευστικό ρου βαδίζει το γοητευτικό εστιατόριο με την προσεγμένη αυλή, υπό τις γαστρονομικές κατευθύνσεις του ταλαντούχου σεφ Τριαντάφυλλου Σουλιώτη. Ο νεαρός γευσιπλάστης μπλεντάρει μοντέρνες τεχνικές και σύγχρονες ιδέες με την κυπριακή γαστρονομική κουλτούρα, βασιζόμενος αρκετά σε sustainable τακτικές. Κάτι που μεταφράζεται σε πιάτα όπως ο ντολμάς θαλασσινών με το εξαιρετικό αυγολέμονο και η α λα σεφταλιά μπαλοτίνα κουνελιού. Σοβαρή επένδυση στο κρασί, με ετικέτες του ντόπιου αλλά και του διεθνή αμπελώνα.

 

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,50/20

 

 

THĒTA MEDITTERANEAN

Όμορφος, άνετος χώρος κάτω από ξύλινη πέργκολα με χαλαρή boho chic ατμόσφαιρα και ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο, σε μοναδική τοποθεσία της περιοχής Περβόλια της Λάρνακας. Το μενού, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και εκτελεί ο Αλέξανδρος Bekesevych, εστιάζει σε μια κουζίνα ψαριού προτείνοντας πρωτότυπα πιάτα θαλασσινών γεύσεων, αλλά και ψάρι ημέρας που θα διαλέξετε από την πλουμιστή ποικιλία της βιτρίνας και θα ψηθεί άψογα. Καλοφτιαγμένα ωμά, dry aged και σύνθετα πιάτα στα οποία ξεχωρίζει η φρεσκάδα της πρώτης ύλης, όπως η σουπιά σε brown butter και miso, το bianco με ψάρι ημέρας ή το καλαμάρι σχάρας με σάλτσα ajo blanco και πράσινο σταφύλι. Προσεγμένη λίστα κρασιών, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ κι επαγγελματικό σέρβις.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΑΡΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ 14,25/20

 

 

THE GRILL ROOM «Amathus Beach Hotel»

Το «Grill Room» του ξενοδοχείου Amathus φιλοξενείται σε έναν χώρο κομψό και διακριτικά πολυτελή, που αγκαλιάζεται από μια ιδιαίτερα άνετη και ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στους καταπράσινους κήπους και τη θάλασσα. Το μενού είναι προσανατολισμένο στο κρέας με ένα προσεγμένο ρεπερτόριο κοπών και προελεύσεων, που διαχειρίζονται αποτελεσματικά από την κουζίνα. Σέρβις υψηλού επιπέδου και εξαιρετική wine list που υπηρετείται αποτελεσματικά από οινοχόο με γνώσεις.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΡΕΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,25/20

 

 

BOTTEGA AMARO

Άνετο, μεγάλο και όμορφο εστιατόριο με μητροπολιτική αύρα και ολοήμερη φιλοσοφία. Ο κατάλογος έχει σαν αφετηρία του την Ιταλία, ανοίγεται όμως με επιτυχία και σε γεύσεις από άλλες κουζίνες με σύγχρονο πρόσημο και έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη. Ενδιαφέροντα γλυκά και πολύ καλά κοκτέιλ.

ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,25/20

 

 MOMO ASIAN KITCHEN BAR

Βάζει μια μοντέρνα ασιατική πινελιά στο κτίριο της εντυπωσιακά ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς, με επιπλέον ατού την πανοραμική θέα ως τη θάλασσα. Ο χώρος συνδυάζει το εξωτικό στοιχείο με τις βιομηχανικές πινελιές, ενώ οι γεύσεις ανοίγονται από το πολύ καλό sushi προς τα καλοφτιαγμένα ceviche, ταρτάρ και τα κύρια πιάτα σε jap fusion ύφος. Ενημερωμένη λίστα κρασιών αλλά και ενδιαφέροντα signature cocktail με ασιατικές πινελιές.

 ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΑΝΑΣΙΑΤΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ TOP NOTCH

ΒΑΘΜΟΣ  14,25/20