LE FRENCHIE BISTRO
14,75/20
Γαλλική κουζίνα
Λεμεσός
Ατμόσφαιρα Παρισιού στα πέριξ του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού φέρνει το κομψό bistro της Χαρούλας Χαριδήμου και του συζύγου της και σεφ Nelson Da Rosa, που διατηρούσαν για χρόνια εστιατόριο στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι γεύσεις έχουν κλασική γαλλική ψυχή και διακρίνονται από ιδιαίτερη φινέτσα και τεχνική αρτιότητα. Εντυπωσιακή λίστα κρασιών που διατρέχει τα μήκη και τα πλάτη του γαλλικού αμπελώνα.
POLO RESTAURANT/
ALASIA BOUTIQUE HOTEL
14,75/20
Σύγχρονη κουζίνα
Λεμεσός
Όταν βραδιάζει, το κεντρικό εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου «Alasia» φωτίζεται ατμοσφαιρικά και σερβίρει τις μοντέρνες γεύσεις που δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους. Στις καλύτερες στιγμές του, οι σχεδόν ωμές γαρίδες με χαβιάρι σε ιδιαίτερα φίνα beurre blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και άνηθο, και το χυμώδες καλκάνι με fish sauce και γλυκές γήινες νότες από πράσο και μανιτάρια.
BASILIKO/
ANASSA HOTEL
14,50/20
Ασιατική κουζίνα
Νέο Χωριό Πάφου
Υψηλή τεχνική, εκλεκτή πρώτη ύλη και περιπετειώδης διάθεση συνθέτουν ένα μενού που αγαπά το fine comfort στο signature εστιατόριο του κομψού «Anassa», όπου ο σεφ Ντέιβιντ Γκούντριζ παρουσιάζει μια πανασιατική γευστική διαδρομή, καρυκευμένη με την πολυετή εμπειρία του σε βραβευμένο με δυο αστέρια Michelin εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ. Δοκιμάστε: Chawan mushi με χτένι και κόκκινη γαρίδα, κόκκινο κάρι με καρύδα, φρέσκα noodles και μοσχάρι Kobe, αλλά και sashimi από κόκκινες γαρίδες Σικελίας, με τα κεφάλια τους σε tempura.
COLUMBIA STEAK HOUSE
14,50/20
Εστιατόριο για κρέας
Λεμεσός
Αέρας ανανέωσης έχει φυσήξει στο δημοφιλές steak house εντός του συγκροτήματος Columbia Plaza της Λεμεσού. Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος σεφ Στάθης Κόκκαλης, ο οποίος κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιστρέφεται γύρω από το κρέας, με πιάτα που ενσωματώνουν στοιχεία και τεχνικές fine dining καθώς και επιλεγμένες premium κοπές που εισάγουν απευθείας από φάρμες της Αμερικής και της Αυστραλίας. Χώρος κομψός και άνετος, με μεγάλη ανοικτή κουζίνα και υαλόφρακτη κάβα με καλοδιαλεγμένες ετικέτες από τον τοπικό και τον διεθνή αμπελώνα.
ROUS
14,50/20
Σύγχρονη κουζίνα
Λευκωσία
Κομψό εστιατόριο σύγχρονης γαστρονομίας. Ο νεαρός ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γιαγκουλάς εκπαιδευμένος σε fine dinning εστιατόρια του εξωτερικού έφερε μαζί του την κουλτούρα του menu degustation, των πειραματισμών και του wine pairing. Η κουζίνα του είναι ανάλαφρη, τολμηρή και ενδιαφέρουσα. Το design του εστιατορίου κομψό και στιβαρό σε νεοκλασικό στυλ, χωρίς εξτραβαγκάντσες, δημιουργεί ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον. Πολύ καλή wine list, ενημερωμένος και τολμηρός σομελιέ, ενδιαφέρουσα art de table, σύγχρονη παρουσίαση πιάτων . Από τα καλύτερα πιάτα του η chilled tomato soup, το tuna row με miso, το mushroom anari ravioli και το παγωτό αγγούρι με δυόσμο, βερίκοκα και λευκή σοκολάτα.
TOCAYO
14,50/20
Fusion κουζίνα/ Ασία-Λατινική Αμερική
Λευκωσία
Η fusion κουζίνα του Tocayo παραπέμπει ευθέως σε δύο γαστρονομικές κουλτούρες, Ασίας και Λατινικής Αμερικής, που συνενώνονται άψογα μεταξύ τους παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη και δημιουργική free style γαστρονομική πρόταση. Αφαιρετικό διακοσμητικό concept χωρίς τίποτα περιττό στο χώρο, απλότητα, καθαρές γραμμές και ατμοσφαιρικός φωτισμός . Μικρή καλοκαιρινή βεράντα, εντυπωσιακή μπάρα, σοφιστικέ κοκτέιλ. Ο απλός μονοσέλιδος κατάλογος προτείνει 23 πιάτα to share. Το grooper ceviche και το sea bass βρίσκονται στην κορυφή των raw το crispy pork bao με τσίλι και κορίανδρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το foie gras taquitos με τζελ από εσπεριδοειδή είναι απολαυστικό και το glazed beef short ribs ένα από τα καλύτερα πιάτα του.
ARMYRA BY PAPAIOANNOU/
AMARA HOTEL
14,25/20
Εστιατόριο για ψάρι/ θαλασσινά
Λεμεσός
Ένας εντυπωσιακός μες την απλότητά του χώρος, με διακριτικές greek chic αναφορές και άπλετη θέα στη θάλασσα, αποτελεί την έδρα του βραβευμένου σεφ Γιώργου Παπαϊωάννου στην Κύπρο, που φιλοξενείται στο πολυτελές ξενοδοχείο «Amara» της Λεμεσού. Την τιμητική τους έχουν και εδώ τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, που προέρχονται αποκλειστικά από την Ελλάδα, και δημιουργούν τον γοητευτικό ιωδιούχο καμβά μέσα στον οποίο ξεδιπλώνεται η signature μινιμαλιστική μαγειρική προσέγγιση του Παπαϊωάννου.
EPSILON RESTO BAR
14,25/20
Σύγχρονη κουζίνα
Λεμεσός
Ξεχωρίζει στη Μαρίνα της Λεμεσού, με μίνιμαλ και κομψή ατμόσφαιρα, τόσο στην εσωτερική σάλα όσο και στον εξωτερικό χώρο που αναπτύσσεται με επίκεντρο την όμορφη μπάρα του μαγαζιού. Οι γεύσεις έχουν σύγχρονο ύφος με πολυσυλλεκτικές ασιατικές, μεσογειακές και γαλλικές επιρροές, χωρίς να λείπει μια μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο sushi. Ιδιαίτερα αξιόλογα κοκτέιλ και καλή λίστα κρασιών.
LIMANAKI FISH RESTAURANT/
AMATHUS BEACH HOTEL
14,25/20
Εστιατόριο για ψάρι και θαλασσινά
Λεμεσός
Στους εντυπωσιακούς εξωτικούς κήπους του ξενοδοχείου «Amathus» και με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, το όμορφο open air εστιατόριο παρουσιάζει μια κουζίνα αφιερωμένη στο ψάρι. Η πλούσια ψαριέρα προϊδεάζει για την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη, ενώ η έμπειρη ομάδα της κουζίνας φανερώνει τις ικανότητες της τόσο στο τηγάνι και τη σχάρα, όσο και σε πιο σύνθετα πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.
RISTORANTE LOCATELLI/
AMARA HOTEL
14,25/20
Ιταλική κουζίνα
Λεμεσός
Ο διακεκριμένος με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli δημιουργεί ακόμα ένα εστιατόριο που φέρει το όνομα του και λειτουργεί υπό τη στενή του επίβλεψη εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου «Amara» στη Λεμεσό. Η ιταλική του κουζίνα είναι ανάλαφρη και μοντέρνα, δίνοντας τον πρώτο λόγο στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την πατρίδα του. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις με χειροποίητη pasta καθώς και τα πιάτα με κρέας ή ψάρι, σαν τη σφυρίδα με φράουλες και ντοματίνια, που θα δοκιμάσετε στην ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στη θάλασσα. Ιδιαίτερα ευγενικό σέρβις και ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα.
MARBRE/
RADISSON BLU HOTEL
14,25/20
Εστιατόριο για κρέας
Λάρνακα
Με εκλεκτές αμερικανικές κοπές στη βιτρίνα του και ανοιχτή φωτιά στην κουζίνα του, ο σεφ Θάνος Τσιτσιλιάνος ηγείται της κρεατοφαγικής εμπειρίας που προσφέρει το μικρό και cosy εστιατόριο του Radisson Blu. Το μενού, που επιμελείται ο βραβευμένος στην Ελλάδα με Χρυσό Σκούφο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συμπληρώνουν δημιουργικοί νεολογισμοί όπως τα tacos με γύρο ή τα springrolls μουσακά. Δοκιμάστε: Ταρτάρ «σουτζουκάκι», cote de beuf, churros.
SEASONS ORIENTAL/
FOUR SEASONS HOTEL
14,25/20
Καντονέζικη κουζίνα
Το κινέζικο εστιατόριο του «Four Seasons» είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, με τραπέζια στρωμένα σε μια βεράντα που «ίπταται» πάνω από την εξωτική λίμνη του ξενοδοχείου και έναν εξίσου πολυτελή εσωτερικό χώρο. Ο σεφ Guan Ruijiong υπηρετεί με πάθος την κλασική όψη της καντονέζικης κουζίνας, χωρίς να λείπει μια μεγάλη σειρά από σπεσιαλιτέ που εκφράζουν το προσωπικό μαγειρικό του ύφος. Εξαιρετικό σέρβις και προσεγμένη wine list.