Η τελετή απονομής των Γαστρονομικών Βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022», αποτέλεσε ένα λαμπερό γεγονός, στο οποίο έδωσαν το παρών τους προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και φυσικά, οι βραβευμένοι.
Μasters of ceremony της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Χάρις Αριστείδου και η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους, οι οποίοι μέσα από τον έξυπνο και διασκεδαστικό διάλογο τους περιέγραψαν στο κοινό τον τρόπο και τα ευρήματα αξιολόγησης των εστιατορίων, έλυσαν τις γαστρονομικές εξισώσεις της βαθμολογίας των πιάτων, μετέφεραν τα πιο περίεργα περιστατικά που έζησε η γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων στο γαστρονομικό της σαφάρι στην Κύπρο και βέβαια συντόνισαν τις απονομές στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου», Νίκος Χρ. Παττίχης και η Άννη Ηλιοπούλου, συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και δημιουργός του θεσμού «Χρυσοί Σκούφοι».
Το επιστέγασμα της βραδιάς, αμέσως μετά τις απονομές, ήταν ένα υψηλού επιπέδου diner de gala με την υπογραφή του πολυβραβευμένου κορυφαίου σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, σεφ-ιδιοκτήτη του «Etrusco», του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας, και των «Botrini’s», συνεχίζοντας έτσι την μακρά παράδοση των Χρυσών Σκούφων που θέλει μεγάλους και καταξιωμένους σεφ, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, να δημιουργούν και να μαγειρεύουν οι ίδιοι το fine dinning μενού της τελετής απονομής. Ο executive chef του Four Seasons Πανίκος Χατζηττοφής με την μπριγάδα του αποτέλεσαν ένα δυνατό γαστρονομικό team που σήκωσε στις πλάτες του όχι μόνο τις ανάγκες μιας τόσο απαιτητικής βραδιάς αλλά και τις υψηλές απαιτήσεις του guest chef. Στο τέλος του δείπνου όλοι οι προσκεκλημένοι αποθέωσαν τους δημιουργούς αυτής της συναρπαστικής γαστρονομικής εμπειρίας.

O πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι, σεφ του dinner de gala της λαμπερής βραδιάς, με τον executive chef του Four Seasons Πανίκο Χατζηττοφή
Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ
Είναι αναμφισβήτητο ότι ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα αποτελεί, από το 1994 μέχρι σήμερα, τον απόλυτο γαστρονομικό θεσμό της Ελλάδας. Επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων είναι η Άννη Ηλιοπούλου, δημιουργός του θεσμού από το 1994, συνιδιοκτήτρια του αθηνοράματος, εκδότριά του επί 29 χρόνια και σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο Ανδρέας Πέτσας, Senior General Manager της Eurobank, απονέμει βραβείο.
Ο Θεσμός των Χρυσών Σκούφων έχει καταξιωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως η κορυφαία διοργάνωση βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της χώρας και ως σημείο αναφοράς για όλους: Κοινό, μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματίες φιλοξενίας και εστίασης, σεφ, καθώς και η ίδια η Πολιτεία δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό των Χρυσών Σκούφων από το 1994 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή βράβευσης μέχρι σήμερα.
Στόχοι των γαστρονομικών βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», είναι όπως και στην Ελλάδα, είναι η καλλιέργεια της συνείδησης προσφοράς υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες εστίασης, η δημιουργία ευγενούς άμιλλας μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων, που είναι προς το συμφέρον όλων μας, η στήριξη της ποιοτικής παραδοσιακής γαστρονομίας και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων ως οικονομικού αγαθού με υψηλή προστιθέμενη αξία και, φυσικά, η ανάδειξη και η επιβράβευση των καλύτερων εστιατορίων και των πλέον δημιουργικών σεφ.

Άποψη του art de la table και του centerpiece
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
«ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2022»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: EUROBANK Κύπρου
XΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ»: The Macallan
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «TOP NOTCH»: Quality Group
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Mercedes – Benz, Mövenpick, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Staropramen Beer, City Unity College Nicosia, Cyprus Airways, Amaxulus Ltd
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: OMEGA
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ: Cyprus Airways